ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΘΡΑ

Συμβουλές για τη σωστή χρήση σημαιών

Η διάρκεια ζωής μίας σημαίας εξωτερικού χώρου μπορεί να είναι από 2 έως 12 μήνες, ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες θα εκτεθεί.

Το υλικό που χρησιμοποιούμε για τις σημαίες εξωτερικού χώρου είναι εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής.

Οι ραφές περιμετρικά είναι διπλές με ενισχυμένη πολυεστερική κλωστή για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Μια σημαία εξωτερικού χώρου μπορεί να έχει διάρκεια ζωής από 2-12 μήνες, ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες θα εκτεθεί.

Βασική οδηγία για την καλή συντήρηση και παράταση της διάρκειας ζωής των σημαιών είναι να προστατεύονται (να μην μένουν αναρτημένες) σε συνθήκες ανέμου άνω των 7 μποφώρ.

Και, βέβαια, να ανεμίζουν ελεύθερα χωρίς να ακουμπούν σε δέντρα, κολώνες, περιφράξεις ή άλλα αντικείμενα.

Οι παραπάνω δύο λόγοι είναι συνήθως υπεύθυνοι για τη φθορά των σημαιών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί ότι οι σημαίες έχουν διάρκεια ζωής 90 ημερών αν αναρτώνται καθημερινά από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου όχι όμως σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΑΣ

  1. Μην εκθέτετε τη σημαία σε ισχυρούς ανέμους (πάνω από 6 στην κλίμακα μποφώρ) ειδικά όταν βρέχει. Η βροχή βαραίνει τη σημαία και σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα ταλαιπωρούν πολύ τις ραφές.
  2. Η ραφή στην άκρη της σημαίας που κυματίζει ελεύθερα, είναι το πρώτο μέρος που θα φθαρεί.  Μπορείτε να την επιδιορθώσετε αμέσως μόλις παρουσιάσει σημεία φθοράς για να αυξήσετε τον χρόνο ζωής της σημαίας σας.
  3. Σιγουρευτείτε ότι η σημαία σας κυματίζει ελεύθερα.  Δέντρα, κολώνες και άλλα εμπόδια που περιορίζουν την κίνηση της σημαίας θα φθείρουν γρηγορότερα τις ραφές και το ύφασμα.